free shipping for EU orders 

0 0.00
0 0.00

Кои са фазите на Луната и какво е тяхното влияние?

moon-phases

Лунните фази

От древни времена фазите на луната са били от голямо значение за ежедневието на човека. Лунният месец е разделен на 4 основни фази: новолуние, първа четвърт, пълнолуние и трета четвърт. Преди пълнолуние, луната расте“, а след него „намалява. Всяка една фаза има свое собствено значение, което ще опиша.

Първа лунна фаза - Новолуние

В първата фаза Луната се свързва с името на богинята Артемида и със стихията – земя. През този период човешкото тяло сякаш изживява младостта си. То е настроено да получава енергия отвън и да я натрупва. Това време е добро за придобиване на нови полезни навици и умения.

В дните на новолунието е полезно да сме сред природа, да укрепваме тялото, да спортуваме, да да намерим емоционален баланс. Трябва да се храним добре, тъй като по това време има интензивно усвояване на енергия отвън, включително тази, съдържаща се в храната. Добре е да се провеждат успокояващи процедури, да се правят лечебни вани и масажи с различни масла.

Що се отнася до косата, добре е да подстригвате косата си на Новолуние, така тя ще расте по-бързо. А при намаляваща луна е хубаво да я „намаляваме“ (цъфтеж или изтощени краища).

Новолунието се свързва с новото начало. Това е момента, в който можем да отправим желания към Вселената. Всеки месец имаме Новолуние в съответен зодиакален знак и е хубаво да пишем желанията си спрямо темите, които засяга знака, за да имаме максимален ефект. Всеки месец от тук нататък ще ви подготвям статия именно за това.

Втора лунна фаза - Нарастваща луна

Тази фаза се свързва с елемента вода, символизиращ емоционалност. Тя съответства на синьото. Затова и хората са особено емоционално чувствителни и имат нужда от повече емоционален контакт и споделяне. По време на втората фаза на луната енергията на тялото продължава да расте, приближавайки се до максимума при Пълнолуние. Вече е време да започнем активни действия. Това е времето на “зрялост” на организма, когато вече има достатъчно сили, а умората не се усеща.

При нарастваща луна ефектите на различна козметика (кремове, лосиони, масла и др.) върху кожата са особено благоприятни. Всички те са по-ефективни, отколкото при намаляваща. При тази фаза на луната трябва да избираме процедури, с които искаме да „увеличим“ нещо, напр. ако искаме да увеличим обема на устните си с хиалурон. 😁

Трета лунна фаза – Пълнолуние

Тази фаза на Луната е свързана с елемента Въздух. Тя съответства на жълтото. Времето на третата фаза на луната наричаме пълнолуние. Това е периодът на зрялост и активност на организма,  който е натрупал енергия. Човекът, заедно с Луната, става най-спокоен и независим. Той е способен на много неща.

Най-добре е в този момент да използваме натрупаната енергия за работата със себе си и самоусъвършенстване. Важно е да не пропускаме това време, а да го използваме за най-важните за нас въпроси, защото след завършване на третата фаза на Луната силата на тялото ще започне да намалява.

Дните на пълнолуние се характеризират с промени в настроението. Препоръчително е да контролираме емоциите си. Добре е да се подложим на диета. Дните на пълнолуние при много хора са белязани от безсъние, по-голямо нервно напрежение, увеличаване на броя на произшествията поради подценяване на опасността и т.н. В дните на пълнолуние не се препоръчват никакви операции.

Пълнолунието е фаза, която свързваме с край, с приключване на нещо, което сме започнали, с развръзка.

Четвъртата лунна фаза - Намаляваща луна

Последната фаза на Луната е свързана с елемента Огън, отговаря на червения цвят. Това е времето на „старостта” на организма. По време на тази фаза луната намалява. Енергията на тялото се изчерпва и човекът усеща липса на сила. Постепенно всичко започва да излиза извън нашия контрол и да не се получава толкова лесно, колкото ни се иска. Намаляващата луна е подходяща, за да се обобщават резултатите от изминалия месец. Силите продължават да намаляват и те трябва да се изразходват само за най-важното и необходимото.

Всякакви почистващи процедури са ефективни, премахването на токсините, намаляване на теглото. Луната продължава да намалява до тесен полумесец и скоро напълно ще изчезне от небето. Магията на намаляващата луна се свързва с отърваването, пускането на нещо, било то нежелани връзки, неуспехи и т. н. Също така всякакви козметични процедури, с които искаме да „намалим“ нещо са изключително благоприятни (да разградим хиалуронав устните си например 😁 )

Ники Момчева

Ники Момчева

Гледа към звездите от малка и знае, че има какво да научим от тях. Ники е завършила обучение в школата към съюза на Българските Астролози “Иван Станчев” и изучава астропсихология, нумерoлогия, медицинска астрология и холистично лечение и кристало-терапия.

Love this? Share it with someone!

Disclaimer:

This article was written by an independent and third-party author specialising in CBD, hemp and cannabis research. Any opinion, advice or recommendation expressed in the article does not reflect the opinion of Kana Biosciences Ltd. or any of our employees. 

All information on this site is provided for informational purposes only and is not to be construed as medical advice or instruction nor meant to substitute for the advice provided by your own physician or other medical professional. Our products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. We do not make any health claims about our products and recommend consulting with a qualified medical doctor or physician prior to consuming our products or preparing a treatment plan for any and all diseases or ailments. It is especially important for those who are pregnant, nursing, chronically ill, elderly or under the age of 18 years of age to discuss the use of these products with a physician prior to consuming. 

GET OUR WEEKLY DIGEST
. . . Good things happen to the one who subscribed .
more to explore
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop
   Calculate Shipping
   Apply Coupon

   Oh, hi there!

   We would like to send you 10% off & free shipping for your first order. Sounds good?